Giriş Yap
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Halı Perde Uyumu Nasıl Olmalı?

16-04-2021 16:40
Halı Perde Uyumu Nasıl Olmalı?
Halı Perde Uyumu Nasıl Olmalı? Sorusu çoğu zaman dekorasyonda çok sorulan sorular arasındadır. Peki halı ve perde uyumu önemli mi? Evet halı ve perde birbirini tamamlayan iki önemli aksesuarlardan biridir. Dekorasyonun önemli elemanlarından biridir. Dekorasyonun olmazsa olmaz parçalarından biridir. Kısaca perdesiz ve halısız bir ev dekorasyonu eksik yapılmış bir evdir diyebiliriz. Dekorasyonda temel olarak 10 adımda perde ve halı kombinasyonunu sağlayalım. Halı ve Perde dekorasyonda puzzle parçaları gibidir. Birbirini tamamlamalıdır.
 

Perde ve Halı Uyumu Nasıl Olmalıdır?

 
1. Perde seçerken pencerenize ve salondaki tüm renklere tam uyacak perdeler seçmeniz önemlidir. Burada dikkat edilmesi gereken perde ve tül seçiminde renklerdir. Halı ile uyumlu renkler veya en azından birbirine negatif düşmeyecek renkler olmalıdır.
 
2. Perde ve Halı desenleri birbirini match etmelidir. Kısaca birbirine uyum sağlamalıdır. Desenleri birbirine uymayan perde ve halı güzel durmayacaktır.
 
3. Perde ve halı dokuları birbirini yakalamalıdır. Birbirine sıcak bir uyum sağlayacak dokuları seçebilirsiniz.
 
4. Halınızda tek renk ve perde de tek renk hakim olmalı ve kesinlikle uyumlu olmalıdır.
 
5. Halınızda bulunan desenlerde tüllerde o konsepti yakalamanız çok güzel bir uyum sağlar.
 
6. Halıda ve Perdede püskül ve süsler kullanarak birbirine referans yollayabilirsiniz.
 
7. Perde ve Halı mobilyayı ön plana çıkarmalıdır. Onun için sade tonlar seçilebilir.
 
8. Perdeniz avangart tarz ise halınız modern olamaz. Kısaca stor perde ile avangart bir halı çok kötü duracaktır. 
 
9. Trendleri takip edin ve yeni perde modellerini uygularken halınızı da değiştirin.
 
10. Mobilyaya uyumlu halı ve perde kombini yapmayı unutmayın.
 

Halı alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Halı alırken ölçü çok önemlidir. Odanıza uygun ölçü almalısınız bunu tespit ederken halı koltuk altına girmemelidir. Masa altına alırken tüm sandalyeleri içine alacak kadar büyük olmalıdır. Kısaca odanıza ve mobilyalara uygun boyutta almanız önemlidir. Büyük halı tercih etmeyin. Tarzınızı yansıtacak desenleri ve modelleri tercih edin. Halı alırken odanıza uyacak halıları tercih edin. Mobilya ölçülerine zıt gelecek halılar güzel bile olsa dekorasyonu tamamlamayacaktır. 
 
Yemek odası ve Koltuk takımı aynı odadaysa iki ayrı halı alabilir ve birbirine referans olacak şekilde yerleştirebilirsiniz. Stilinize uygun halı almaya gayret göstermelisiniz. Halıda dikkat edilmesi gereken bir diğer özellikte halının hangi tarz olacağıdır. Kısaca pek çok model ve desen halı vardır. Modern bir mobilyaya avangart bir halı asla gitmez.
 
 
 

Perde alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Perde renkleri ve tasarımları perde alırken belirleyicidir. Güneşlik yerine stor perde kullanmakta bir seçimdir. Modern bir yorumda zebra modeli stor kullanabilirsiniz. Tül ile evin kombinini tamamlayabilirsiniz. Perde tasarımında tarzı belirlemek çok önemlidir. Perde tasarımı için iç mimarlarımız size fikir verebilir. Odanızın ve pencerenizin büyüklüğüne göre perde tasarımları değişmektedir. Klasik ve avangart perde seçimi büyük salonlar için daha uygun olacaktır. Güneşlik rengi ve tül rengi kontrast oluşturmalı. Bu sayede tül kendini gösterebilir. Perde alırken evinize koltuklarınıza uyumu da önemlidir. 
 
 
 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.